Voordracht Culturele Kring Land van Rode met Jan Smets

Voordracht Culturele Kring Land van Rode met Jan Smets

Jan Smets Foto: Belga

Oosterzele - De Culturele Kring Land van Rode nodigt op vrijdag 30 november om 20 uur uit voor de voordracht "De Nationale Bank van België". Gastspreker is Jan Smets, gouverneur van de Nationale Bank.

Het bekendste product van de Nationale Bank zijn de bankbiljetten en munten en de instelling is volop in
de kijker gekomen ten tijde van de invoering van de euromunt. Maar verder heeft het grote publiek een eerder beperkt beeld van haar werkterrein. De omschrijving op haar website is heel breed: de Nationale Bank van België voert taken van algemeen belang uit, zowel op het nationale als op het internationale vlak.

Maar wist je dat al jouw transacties waarbij 2 banken betrokken zijn, uitgevoerd worden via de informatica-systemen van de Nationale Bank? Wist je dat alle jaarrekeningen van in België geregistreerde bedrijven en dat alle kredieten verleend aan particulieren of aan ondernemingen geregistreerd worden door organen van de Nationale Bank waar ze
kunnen geraadpleegd worden?

En wat met de financiële crisis van 2008: welke rol speelde de Nationale Bank en welke maatregelen zijn intussen getroffen om dergelijk rampscenario in de toekomst te vermijden?

Jan Smets is sinds 11 maart 2015 gouverneur van de Nationale Bank. Wie is beter geplaatst dan deze aimabele en intelligente man, zoals hij in de pers bij zijn aanstelling werd omschreven, om al je vragen te beantwoorden.

De voordracht gaat door in GC ijzeren Hekken, Rooberg 38 in Landskouter. Leden Culturele Kring Land van Rode betalen 5 euro inkom, niet-leden 7 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio