“Brood en Rozen, voor iedereen”

“Brood en Rozen, voor iedereen”

Foto: Mong Rosseel

Laarne - Zaterdag aanstaande, 10 november om 19u30, brengen Mong en Tamara Rosseel, met muziekgroep De Illustratie de voorstelling ‘Brood en rozen, voor iedereen’ in Zaal Melopee, Keistraat in Laarne . Dit ten voordele van 11.11.11 met als thema migratie en armoede.

Mong Rosseel (bekend van De Vieze Gasten) brengt samen met zijn dochter Tamara en 4 muzikanten van de Illustratie straffe liederen en verhalen over de strijd tegen armoede. Verhalen over gewone mensen die na een tegenslag plots in een schuldenspiraal terecht komen. Over de kracht van vrouwen die knokken om de eindjes aan elkaar te knopen, over vluchtelingen en vooroordelen, …

Mong brengt dit met de nodige dosis humor, maar ook met verontwaardiging over zoveel onrecht en onbegrip en een pleidooi voor echte solidariteit en samenwerking. De voorstelling is gebaseerd op de verhalen van mensen in armoede die Lieven de Pril bundelde in het boek ‘Brood en rozen voor iedereen’. Lieven De Pril is al dertig jaar actief in de armoedebestrijding. Hij werkt voor de vzw Welzijnsschakels die via vrijwillige inzet armoede aanpakt in de eigen omgeving.

Dit zang- en verteltheater is een echte eyeopener: verrassend en beklijvend, uit het leven gegrepen. Een aanrader voor wie de strijd tegen armoede genegen is.

Tickets kosten 11 euro, daarin zijn ook en vier kleine hapjes inbegrepen. Inschrijven moet niet maar is aan te raden: op jeugd.cultuur@laarne.be of 09 365 24 11 of op 0486 02 89 46.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio