Hutsepotfestijn bij CD&V Laarne-Kalken

Hutsepotfestijn bij CD&V Laarne-Kalken

Foto: CD&V Laarne-Kalken

Laarne - Op zondag 2 december vindt het jaarlijks hutsepotfestijn plaats bij CD&V Laarne-Kalken in zaal Skala, Colmanstraat 51 in Kalken. Ook dit jaar kunt u er gaan smullen van zelfbereide hutsepot. Voor de niet hutsepot liefhebber is er zelfbereide CD&V-kip met frietjes. Het begint met een gratis aperitief en men gaat aan tafel om 12 uur. De hutsepot kan ook afgehaald worden.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij bestuursleden en mandatarissen. Volwassenen betalen 17 euro, voor kinderen tot 12 jaar 6 euro en kinderen jonger dan 6 jaar eten gratis. Bestellen kan ook via telefoonnummer 0474/ 91.96.16 of via gertschelstraete@scarlet.be.

Voor wie niet naar het eetfestijn gaat, geven de koks van CD&V, bij wijze van service, een recept mee om zelf hutsepot te maken. Ongetwijfeld zijn er nog vele alternatieven, maar hier heeft u er alvast één:

Ingrediënten voor 6 Personen:
- 250 gram rundsvlees
- 250 gram lamsvlees
- 1 varkenspoot
- 1 varkensoor
- 1 varkensstaart
- 3 winterwortelen (in schijfjes)
- 1 stengel selder (fijngesneden)
- 1 stuk prei (fijngesneden)
- 2 ajuinen (fijngesneden)
- 2 rapen (fijngesneden)
- 20 spruitjes
- 1/2 witte kool (fijngesneden)
- 8 aardappelen (in grote stukken gesneden)
- peper en zout
- 1 kruidentuiltje
- bakboter

Bereidingswijze:
Fruit de ajuinen aan in wat bakboter in een grote kookpot. Leg er al het vlees bovenop en voeg water toe tot alles onder staat. Flink kruiden met peper en zout. Voeg het kruidentuiltje toe. Laat 30 min koken en schuim af indien nodig. Voeg al de groenten (behalve de aardappelen) toe en laat 90 min pruttelen. Doe er de aardappelen bij en laat nog eens 45 min sudderen. Verwijder het kruidentuiltje en kruid bij indien nodig. Serveren in diepe borden.

Smakelijk!

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio