OIGO financiert laserpen voor patiënten O.L.V. van Lourdes ziekenhuis Waregem

OIGO financiert laserpen voor patiënten O.L.V. van Lourdes ziekenhuis Waregem

Foto: OIGO

Laarne - Vzw OIGO heeft een laserpen ter waarde van 5000 euro geschonken aan de afdeling oncologie van het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis in Waregem. Patiënten die behandeld worden met chemo- of radiotherapie hebben vaak een ontsteking van het mondslijmvlies (orale mucositis). De aften en/of het ontstoken mondslijmvlies kunnen erg hinderlijk en pijnlijk zijn. Dankzij een laserbehandeling kan deze pijn verzacht worden.

Chemo- en/of radiotherapie werkt niet alleen in op de kankercellen, maar kan ook de cellen ter hoogte van de mond aantasten. Hierdoor kunnen mondklachten en orale mucositis ontstaan. De lasertherapie (LLLT = Low Level Laser Therapie) is één van de weinige behandelingen bij orale mucositis. Het zorgt voor een onmiddellijke pijnstilling, zorgt voor een versnelling van het genezingsproces, remt toenemende orale mucositis en heeft een ontstekingsremmende werking. Deze lasertherapie is pijnloos en zorgt ervoor dat de behandeling voor de kankerpatiënt aangenamer verloopt.

Een delegatie van OIGO was aanwezig bij de officiële overhandiging van de laserpen aan de afdeling oncologie van het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis in Waregem.

Meer over OIGO vind je als je hier klikt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio