Lezing door Silke Desaever

Hoe overstappen op een veggie/vegan eetpatroon? Lezing door Silke Desaever

Oosterzele - EVA Oosterzele organiseert op 18 februari, in samenwerking met Femma en de Gezinsbond, de lezing "Help! Mijn zoon/dochter wil de veggie/vegan toer op!" door voedingsdeskundige Silke Desaever in het Ijzeren Hekken in Landskouter. Vleesvermindering staat hoog op de agenda van de klimaatbetogingen en de drie Oosterzeelse verenigingen spelen hierop in door wetenschappelijk verantwoorde info te voorzien.

Vleesvermindering staat hoog op de klimaatagenda, maar hoe zet je die stap nu praktisch? Wat als je kind of tiener het veggie idee oppikte tijdens een van de klimaatmarsen en plots geen vlees of vis meer wil eten? Of wat als je zelf je vader en moeder wil overhalen een meer plantaardige en klimaatvriendelijke toer op te gaan?

Dan heb je nood aan wat stevige achtergrondinformatie over hoe je een volwaardige veggie of vegan maaltijd kan samenstellen. Wat zijn de juiste eiwitbronnen? Wat met vitamine B12? Hoe neem je voldoende ijzer op? Moet melk nog om botbreuken te voorkomen? In Oosterzele sloegen Femma, de Gezinsbond en EVA Oosterzele alvast de handen in elkaar om een duidelijk antwoord op deze vragen te formuleren. De drie Oosterzeelse verenigingen organiseren namelijk op 18 februari een lezing door voedingsdeskundige Silke Desaever die aan de hand van theorie en praktische tips & tricks inzoomt op de voordelen maar ook de aandachtspunten van een vegetarisch en veganistisch eetpatroon.

De lezing is zowel geschikt voor jongeren als ouders en er wordt voldoende tijd voorzien om ook persoonlijke voedingsgerelateerde vragen te stellen. EVA Oosterzele voorziet daarnaast een veggie hapje om meteen te proeven van de veggie en veganistische informatie. De lezing vindt plaats op 18 februari om 19.30u in het Ijzeren Hekken in Landskouter. Deelnemen kost 5 euro, 4 euro voor jongeren en studenten. Inschrijven kan tot 15 februari via bart.vanoost@skynet.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio