Davidsfondsafdeling Heusden / Wetteren-Ten-Ede bezoekt jeneverstokerij in Balegem

Davidsfondsafdeling Heusden / Wetteren-Ten-Ede bezoekt jeneverstokerij in Balegem

Foto: Stokerij Van Damme Balegem

Wetteren - Op zaterdag 23 februari organiseert de Davidsfondsafdeling Heusden / Wetteren-Ten-Ede een wandeling van ongeveer 4,5 km door Balegemse landerijen. De wandeling loopt via vlakke en goed begaanbare wegen (toch zijn wandelschoenen aangewezen). Je passeert enkele bezienswaardigheden zoals een eeuwenoude Mariakapel met linde en een Balegemse steengroeve. Na de wandeling volgt een gegidste rondleiding in de jeneverstokerij Van Damme, eveneens in Balegem. Tijdens de ongeveer één uur durende rondleiding kunnen een 4-tal jenevers geproefd worden. Nadien kan bijgepraat worden in het koffiehuis van de stokerij, waar liefhebbers eventueel nog koffie met een boterham (belegd met ham, kaas of kop) kunnen gebruiken.

Zowel de wandeling als de gegidste rondleiding starten op de parking van de stokerij Van Damme, Issegem 2 te Balegem, respectievelijk om 14u15 en 16 uur. Carpoolers verzamelen om 13u45 op Heusdendorp.

De wandeling is gratis, de rondleiding in de stokerij kost 12 euro. Koffie met boterhammen nadien, kosten extra 13 euro meer. Gecombineerd dus 25 euro.

Inschrijven via mail (noel.backx@gmail.com) ten laatste op zondag 17 februari is noodzakelijk waarbij u telkens vermeldt of u wandelt, de rondleiding volgt en eventueel nadien nog koffie met boterhammen wenst. Betalen doet u ook voorafgaandelijk op bankrekening BE86 4472 6005 0150, ook ten laatste op zondag 17 februari. Eventuele verdere info op de website van de afdeling.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio