Natuurpunt Oosterzele gaat op expeditie om geld in te zamelen voor meer natuur in de regio

Natuurpunt Oosterzele gaat op expeditie om geld in te zamelen voor meer natuur in de regio

Foto: Natuurpunt Oosterzele

Oosterzele - Twee teams van Natuurpunt Oosterzele gaan deze zomer op expeditie door de Vlaamse natuur. Op 22 en 23 juni leggen ze te voet en met de kano de 65 km tussen Lummen en Mechelen af. Bedoeling van deze sponsortocht is om geld in te zamelen voor een zelf gekozen natuurproject.

Mathieu Wille: "Onze regio is relatief natuurarm. Nochtans is het duidelijk dat we voor onze eigen toekomst meer natuur nodig hebben. Niet alleen om de klimaatverandering tegen te gaan en de gevolgen ervan te temperen, of om het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan, maar ook gewoon om van te genieten en in te spelen.

De beekvalleien in onze regio smeken dan ook om opgewaardeerd te worden tot groen-blauwe longen waar water zich vrij kan bewegen en de natuur alle kansen krijgt. Natuurpunt Oosterzele wil daarom samen met Natuurpunt Boven-Schelde een groen-blauwe corridor maken van de Gondebeek- en Driesbeekvallei om zo het Aelmoeseneibos in Melle/Oosterzele te verbinden met de Makegemse bossen in Merelbeke."

Je kan het project steunen op:

Het geld dat ingezameld wordt met deze expeditie gaat integraal naar aankoop van nieuwe natuur in de valleien van de Gondebeek en Driesbeek. Voor giften vanaf 40 euro wordt een fiscaal attest afgeleverd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio