Günther Neefs in GC De Kluize t.v.v. Fonds Emilie Leus

Günther Neefs in GC De Kluize t.v.v. Fonds Emilie Leus

Foto: VZW MA & P

Oosterzele - VZW Music, Amusement Entertainment Performances (afgekort VZW MA & P) werd opgericht met als doel het organiseren van optredens voor een goed doel. De plaatselijke goede doelen waren onder meer de plaatselijke afdeling Rode Kruis, Ziekenzorg, vereniging Spina Bifida, Netwerk levenseinde (palliatieve zorg), Scheldeoffensief (VZW die ernaar streeft theater te brengen met andersvalide mensen). Dit jaar, op zaterdag 23 maart, organiseren zij een optreden van Gunther Neefs ten voordele van VZW Fonds Emilie Leus.

Emilie Leus (18) werd op 11 november 2009 het slachtoffer van een tragisch ongeval in Oosterzele, ze overleed twee dagen later. Ook haar vriendinnen Laetitia (18) en Lauren (17) lieten het leven. Het ongeval werd veroorzaakt door een jongeman die de controle over zijn wagen verloor na een nacht fuiven en overmatig alcoholgebruik. 

Geïnspireerd door de positieve en sociale ingesteldheid van Emilie zochten haar ouders naar een manier om aan de meest dramatische gebeurtenis in hun leven een positieve wending te geven. Aldus ontstond het Fonds Emilie Leus. Het Fonds richt zich op preventie van rijden onder invloed, sensibilisering hieromtrent en het steunen van jonge verkeersslachtoffers met een verworven beperking opdat het overlijden van Emilie niet totaal zinloos zou zijn. 

Kaarten kosten 25 euro. Er is ook de mogelijkheid tot deelname aan het culinair arrangement (50 euro) dat begint om 17u30 in GC De Kluize. Het concert start om 20 uur. Info en reservatie: www.ma-en-p.beinfo@ma-en-p.be, 0479 / 56 46 75. 

Meer over het Fonds Emilie Leus kun je vinden als je hier klikt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio