ASZ gooit de deuren open

ASZ gooit de deuren open

ASZ gooit de deuren open Foto: HNB

Wetteren - Op zondag 17 maart zetten overal in Vlaanderen ziekenhuizen, woonzorgcentra, welzijns-voorzieningen en andere zorgorganisaties hun deuren open in het kader van de nationale Dag van de Zorg. Ook het ASZ doet mee.

Naar aanleiding van deze editie leidt ASZ  je graag rond op de campussen in Geraardsbergen en Wetteren. Alle geïnteresseerden krijgen die dag tussen 10 en 17 uur de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een hedendaags regionaal ziekenhuis. Iedereen is welkom met het hele gezin, familie of vrienden.

Langsheen een boeiend parcours laten verschillende diensten je kennismaken met de hoogtechnologische maar vooral menselijke zorg die het ziekenhuis te bieden heeft. ASZ Wetteren heeft een sterke identiteit als revalidatiecampus met zijn 64 erkende bedden en jaarlijks 6 215 daghospitalisaties. Afhankelijk van de ziekte, aandoening of ingreep waarvoor de patiënt komt revalideren, wordt men verzorgd op hiervoor gespecialiseerde afdelingen. Er worden tal van revalidatieprogramma’s aangeboden: locomotorische en neurologische revalidatie, cardiale revalidatie… Verder worden er jaarlijks 4 253 ingrepen in het operatiekwartier uitgevoerd en is er een gemengd dagziekenhuis aanwezig bij ASZ Wetteren.

Leer alles over het brein, oogziekten (denk aan cataract), laparoscopie, burn-out en de nieuwe CT-scan. Laat jouw hersenactiviteit meten of ontdek wat te doen bij een beroerte. Ontdek hoe een niersteenverbrijzelaar en HoLEP laser eruit ziet, of hoe een dokter het hart, de maag of de hersenen onderzoekt. Kruip eens in de huid van een chirurg of verpleegkundige. Ontdek hoe virtual reality in de zorgsector kan worden toegepast. Je krijgt ook de kans om een gratis reanimatiecursus te volgen en aan de levende lijve te ontdekken hoe een revalidatieproces verloopt bij ASZ Wetteren. Leer meer over de functie van een gemengd dagziekenhuis en ga op ontdekkingsreis doorheen het operatiekwartier … Meer informatie en een uitgebreid programma vind je op www.asz.be.

Voor de kinderen is er animatie en zijn er speciale attracties voorzien. Zo kunnen ze hun pop of knuffel (laten) onderzoeken. Ook staat er een groot springkasteel opgesteld, kan er geknutseld en getekend worden… Aan het einde van het parcours wacht ieder kind nog een kleine verrassing.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio