Publieksvoorstelling “Niet bang te krijgen”

Publieksvoorstelling “Niet bang te krijgen”

Foto: Erfgoedcel Land van Dendermonde

Wetteren - Na een eerste kennismaking met het publiek in december (tijdens Wintering in Baasrode) is het nu tijd om de avonturen van Lisse los te laten in de wijde wereld! De erfgoedcel is bijzonder trots om het boek 'Niet bang te krijgen' officieel voor te stellen.

Erfgoedcel Land van Dendermonde verzamelde negen volksverhalen uit de regio en vroeg jeugdauteur Do Van Ranst om deze te herwerken tot één groot verhaal. Hierin gaat de 9-jarige Lisse ’s nachts op avontuur. Tijdens haar nachtelijke zwerftocht door het Land van Dendermonde komt ze de meest mysterieuze figuren tegen, hoort ze de vreemdste verhalen en sluit ze een vriendschap voor het leven. Durf jij mee op avontuur…?

Auteur Do Van Ranst en illustrator Wim Finck lezen voor uit 'Niet bang te krijgen'. Ze selecteren hun favoriete verhalen en nemen je met woord en beeld mee in de wondere wereld van de volksverhalen. Zowel kinderen als hun (groot)ouders zijn erg welkom! Aansluitend mogen de kinderen hun creatieve kant laten zien i.s.m. Studio Flamingo en kunnen de (groot)ouders napraten met Do en Wim, en, indien gewenst, een boekje aankopen.

De voorleesmomenten gaan door in 4 bibliotheken in de regio:

  • 16/03 om 10.30u in BIB Hamme
  • 23/03 om 10.30u in BIB Buggenhout
  • 30/03 om 10.30u in Bibliotheek Dendermonde
  • 27/04 om 10.30u in Bibliotheek Wetteren

Het voorleesmoment en de creatieve afsluiter zijn volledig gratis en duren samen ongeveer een uur. Om praktische redenen is op voorhand inschrijven noodzakelijk bij de bibliotheek:

Het boek 'Niet bang te krijgen' is te koop bij Erfgoedcel Land van Dendermonde voor 5 euro. Meer info en bestellen via info@egclandvandendermonde.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio