Fototentoonstelling Lieve Blancquaert in kapel Sint-Lodewijk

Fototentoonstelling Lieve Blancquaert in kapel Sint-Lodewijk

Lieve Blancquaert Foto: CE

Wetteren - Op Dag van de Zorg op zondag 17 maart stellen fotografe Lieve Blancquaert en de leerlingen en bewoners van Sint Lodewijk vol trots hun fotoproject '150 jaar in beweging' voor. De kunstwerken komen uitstekend tot hun recht in de kapel van Sint-Lodewijk. Het opzet is drieledig. Eerst en vooral is het een ode aan de organisatie. Zoals de naam van de expositie doet vermoeden, bestaat Sint-Lodewijk 150 jaar. Lieve koos 40 beelden uit het historisch archief en bezorgde deze een tweede leven. Daarnaast stonden 16 van de cliënten model. Ook deze beelden ontdek je voor het eerst op Dag van de Zorg. Tot slot kregen al de cliënten in september 2018 een wegwerpcamera toegestoken, samen met de opdracht om hun dromen op beeld vast te leggen. De leukste resultaten kregen ook een plekje in het huis van God.

Via tal van andere activiteiten word je ondergedompeld in de werking waarbij zowel onderwijs, ondersteuning als zorg voor mensen met een motorische beperking aan bod zullen komen. Zo zijn er onder andere rondleidingen, een kermis, een rolstoelparcours, je kan de Tovertafel uitproberen, langs de wall of fame kuieren, koken met een beperking, hulpmiddelen uitproberen, de bouwplannen van het hoofdgebouw bezichtigen en ga zo maar door.

Praktisch:

  • Wat? Dag van de Zorg mét de officiële opening van ‘150 jaar in beweging’, een project van Lieve Blancquaert, onze leerlingen en bewoners.
  • Wanneer? Zondag 17 maart.
  • Officiële opening tentoonstelling in kapel? 10.45 u.
  • Campus toegankelijk? Tussen 10 u. en 18 u.
  • Waar? Sint-Lodewijk (Kwatrechtsteenweg 168, 9230 Wetteren), parkeren kan op de personeelsparking.
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio