Dropping Gezinsbond

Oosterzele - Gezinsbond Oosterzele en Balegem organiseert voor de derde keer een 'Dropping anders' op zondagnamiddag 31 maart in Vurste.

Het is geen traditionele dropping by night, maar wel een tocht van 8 km, in de namiddag, zodat de deelnemers kunnen genieten van de prachtige natuur langs het traject vanaf de dropplaats naar de verzamelplaats. Het traject moet gevolgd / gevonden worden aan de hand van de GPS-functie waarover zowat iedere smartphone beschikt. Té weinig mensen maken gebruik van deze nuttige functie, en daar wil de Gezinsbond iets aan doen: je hebt echt geen dure outdoor-GPS nodig, een geschikte gratis (navigatie)app op je smartphone volstaat. Ook wie de smartphone enkel gebruikt voor sociale media (en om te bellen/sms'en) moet zich niet laten afschrikken: wie inschrijft krijgt op voorhand de nodige uitleg en is zo klaar om te vertrekken. En wie geen smartphone heeft of niet geïnteresseerd is in deze formule, kan zich ook inschrijven: zij kunnen zich aansluiten bij een groepje dat wél de GPS-functie gebruikt.

Na het succes van de vorige wandelingen (toen met de app RouteYou), wil de Gezinsbond de wandelaars nu laten begeleiden door de (gratis) app Osmand, die zeer populair is bij recreatieve wandelaars en fietsers omdat de kaarten zeer gedetailleerd zijn, tot het kleinste voetwegje toe, en vooral omdat er (spraak)navigatiebegeleiding is, zodat je de smartphone gewoon in je zak kan steken. Het programma draait op Android en werkt offline. Het werkt ook op Iphone's, maar dan zonder spraakbegeleiding.

Het is weliswaar een gezinsvriendelijke tocht, maar wel deels op onverharde paden en dus niet geschikt is voor buggy's. Er is een tussenstop met drankje en koekje en bij het einde kan je genieten van een koffie of een drank naar keuze (eventueel met betaling van een opleg voor zware bieren) en twee pannenkoeken. Kinderen kunnen zich amuseren op de aanpalende speeltuin.

Start tussen 13.30u. en 14.30u. aan de cafetaria van de Borgwalhoeve (Ortho-agogisch centrum Broeder Ebergiste, Leenstraat 31, Vurste). Het domein ligt op amper 10 km van het centrum van Oosterzele en van Balegem. Parkeren kan op parking 1 of 2 van het domein.

De ingeschreven deelnemers worden van daar in groepjes naar de dropplaats gebracht.

Kostprijs leden Gezinsbond: 5 euro per persoon, met een maximum van 12 euro per gezin; kostprijs niet-leden: 7 euro per persoon of 16 euro per gezin. Inschrijven vóór 27/03/2019 via gezinsbond.oosterzele@gmail.com, met vermelding van het aantal stappers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio