Andy De Cock neemt deel aan federale verkiezingen in mei

Andy De Cock neemt deel aan federale verkiezingen in mei

Andy De Cock Foto: ADC

Laarne - Andy De Cock (30) zal Laarne-Kalken vertegenwoordigen op de achtste plaats van de federale Open-Vld-lijst voor de verkiezingen op 26 mei. Andy is momenteel eerste schepen in Laarne-Kalken en zal tijdens deze legislatuur burgemeester worden van de kasteelgemeente. Hij draait al een tijdje mee in de lokale politiek maar wil naar eigen zeggen zijn positieve vibes en “no nonsense”-aanpak doortrekken naar het federale parlement. Bij de vorige federale verkiezingen haalde Andy meer dan 5.900 stemmen vanop de 15e plaats.

Andy De Cock: "Als politieker zijn we vaak in hetzelfde bedje ziek. De grote woorden worden niet geschuwd maar al bij al verandert er niet veel, of dat ervaren we niet zo. Eén van de grote oorzaken daarvan is de regelneverij die er in Brussel heerst. De ene wet is nog maar net in voege of er moeten al aanpassingen of nieuwe bijgemaakt worden. De gewone man en vrouw in de straat liggen daar niet meer van wakker – want die zien door de bomen het bos niet meer!

Als groentje, maar laat het maar bij mijn eigen kleur houden 'blueken' wil ik dat mee veranderen. Ik zie immers dagdagelijks mensen op het gemeentehuis die niet meer weten hoe ze met alle regeltjes, overheden, belangeninstanties moeten omgaan. Kijk bijvoorbeeld naar Vlaanderen dat straks een grote wegeniswerf is. Dat komt door de gebrekkige bovenlokale visie die rekening houdt met het mobiliteitsissue over de gemeentegrenzen heen. Die globale sterke visie ontbreekt voor het moment en met mijn nononse-aanpak wil ik die steen alvast verleggen!

Onze overheidsinstanties moeten daar ook een toonvoorbeeld van worden. Ik zie onze overheid immers als een bedrijf waarbij iedere inwoner als een klant wordt aanzien. Die wil zo snel, zo goed en zo correct mogelijk geholpen worden – en daar zit het grondig fout!

Met de huidige bol.com-generatie is snelheid van dienstverlening bijna een basisvereiste geworden. Het wordt dan ook tijd dat heel ons overheidsapparaat ook zo gaat denken, niet meer vanuit regeltjes maar vanuit onze klanten/burgers zo snel mogelijk kunnen vooruithelpen."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio