Filip Michiels op Vlaamse lijst verkiezingen van 26 mei

Filip Michiels op Vlaamse lijst verkiezingen van 26 mei

Foto: Filip Michiels

Oosterzele - Filip Michiels, fractieleider van de Oosterzeelse liberalen, is opnieuw kandidaat op de Vlaamse lijst van Open Vld. Hij staat op de achtste plaats. Door deze plaats in de top 10, erkent ook het provinciale bestuur van Open VLD de competenties van Michiels. Bij de vorige Vlaamse verkiezingen haalde hij knap meer dan 5.500 voorkeursstemmen van op plaats 17.

Michiels wordt door iedereen erkend als een politiek werkpaard en dossiervreter. “Een jonge man met veel inhoud en gedrevenheid; dat is waarom ik Filip graag in mijn ploeg opstel”, aldus volksvertegenwoordiger Carina Van Cauter . Hij leidde bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn lokale liberale ploeg op basis van jarenlange inzet naar een groei van bijna 5%.

Zijn politieke daadkracht en gedrevenheid bouwde hij op Vlaams niveau op achter de schermen als parlementair en kabinetsmedewerker. Zijn eerste politieke ervaring kreeg hij mee door een sterk vertrouwen in zijn kunnen van de lokaal verankerde liberale figuren als Patrick & Egbert Lachaert. Met zijn inzet verwierf hij aanzien binnen de partij en werd hij een vaste waarde als parlementair medewerker voor de opeenvolgende Vlaams Fractieleiders Sven Gatz, Sas van Rouveroij en Bart Tommelein. Momenteel is Michiels actief kabinetsmedewerker op het kabinet van Viceminister-President en Vlaams Minister Sven Gatz waar ze samen het jeugdbeleid vorm geven. 

Filip Michiels: "Ik neem met veel gedrevenheid de uitdaging aan om op 26 mei Oost-Vlaanderen opnieuw blauw te laten kleuren. Ik heb de voorbije 4,5 jaar op kabinetsniveau meegewerkt om een sterker beleid voor Vlaanderen uit te tekenen. Het werk is nooit af. Ik wil er mee voor zorgen dat we met een sterk team een mooi resultaat voor Open Vld neerzetten, om zo te kunnen wegen op het beleid voor de Vlamingen. Ik wil mee bouwen aan een sterke samenleving met aandacht voor een sociaal-economisch klimaat dat oog heeft voor iedereen.”

Guy De Smet, voorzitter Open Vld Oosterzele, is tevreden dat Oosterzele met Filip Michiels een prominente vertegenwoordiger heeft op de Vlaamse lijst: “Filip is een gedreven kracht op plaats 8, die de handen uit de mouwen steekt. Hij is een doener, erg sociaal actief in onze gemeente, een dossiervreter constructieve voorstellen uitwerkt voor de inwoners van Oosterzele, én de link tussen de gemeenteraad en het Vlaams politieke niveau. Hij kan, gesteund door onze hele ploeg de belangen voor onze brede regio helpen verdedigen op Vlaams niveau.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio