Gemeente wil structurele maatregelen om overlast knijten in te perken

Gemeente wil structurele maatregelen om overlast knijten in te perken

Foto: HNB

Wichelen - Vorige zomer had Wichelen te kampen met overlast door knijten, kleine zwarte mugjes die in grote getale het gebied rond de Bergenmeersen bevolkten en waarvan de buurtbewoners hinder ondervonden hebben. De gemeente ging in overleg met de bevoegde diensten om structurele maatregelen te bekomen die de overlast dienden in te perken. De maatregelen worden verder opgevolgd door de Vlaamse Waterweg en periodiek geëvalueerd.

Tijdens de onverwacht warme periode in februari, kreeg het Lokaal Bestuur reeds een aantal signalen dat opnieuw knijten werden gespot. Het bestuur heeft de situatie in het gebied steeds nauw opgevolgd in samenwerking met de Vlaamse Waterweg en andere experten. Het gebied wordt permanent gemonitord. Binnenkort staat in het kader hiervan een opvolgvergadering gepland wat dient ondernomen te worden om verdere overlast in de toekomst te vermijden en een plan van aanpak op te maken om gebeurtenissen zoals die van vorige zomer te voorkomen.

Om met zoveel mogelijk accurate informatie aan de slag te kunnen, vraagt het bestuur dan ook aan inwoners om elke melding van knijten door te sturen naar het mailadres lokaalbestuur@wichelen.be of telefonisch contact op te nemen via het nummer 052 43 24 00.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio