IOED Schelde-Durme heeft nieuw bestuur

Het nieuwe bestuur van IOED Schelde-Durme Foto: IOED Schelde-Durme

Wetteren / Laarne - Op maandag 18 maart werd in de Van Hauwermeirsmolen in Massemen de nieuwe raad van bestuur aangesteld van de regionale onroerend erfgoeddienst, beter bekend als IOED Schelde-Durme. Jan De Graef uit Hamme werd daarbij verkozen als voorzitter van de erfgoeddienst. Hij nam de fakkel over van Herman De Wulf uit Wetteren, die de actieve politiek verlaat. Geert Mannaert uit Buggenhout neemt de rol op van ondervoorzitter.

Acht gemeenten uit de regio sloegen in 2017 de handen in elkaar om samen te werken aan een betere toekomst voor hun onroerend erfgoed. Het gaat om de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren en Zele. Al deze gemeenten zijn aangesloten bij Regionaal Landschap Schelde-Durme, waar de erfgoeddienst deel van uitmaakt.

Op 20 maart 2017 werd de erfgoeddienst officieel erkend door minister Geert Bourgeois. Twee jaar na de erkenning draait de erfgoeddienst op volle toeren. De jonge dienst stimuleerde reeds gemeentebesturen, kerkfabrieken, maar ook particuliere eigenaars en organisaties in een betere zorg voor hun erfgoed. Het nieuwe bestuur zal de ingeslagen weg aanhouden en meer aandacht vragen voor het onroerend erfgoed van de streek. Met een project over kapellen hoopt ze bijvoorbeeld kapeleigenaars te stimuleren in het onderhoud van dit klein erfgoed, dat vaak heel waardevol en kenmerkend is voor het landschap.

Meer over IOED Schelde-Durme vind je als je hier klikt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio