Nieuwe speelplaats voor Wetterse kleuterscholen

Speelplaats 't Klimopje Foto: SP

Wetteren - De kleuterafdeling van Campus Kompas en kleuterschool ‘t Klimopje in Wetteren krijgen een nieuwe speelplaats. Niet zomaar een speelplaats maar een waar er met de natuur kan gespeeld worden. Waar ook de natuur educatief ingezet wordt. Met oog voor de fauna en flora in elk seizoen, met ook een deel wilde natuur en snoezelgroen. De leerkrachten willen vooral een groene uitstraling, waar er enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals zand, water, paletten, boomstammen. En dit alles in samenwerking met MOS Provincie Oost-Vlaanderen.

Sarah Pelsemacker: "Aangezien we veel kleuters hebben die thuis op een kleine oppervlakte wonen en vaak geen tuin hebben, voelen wij door de jaren heen de behoefte groeien om tijdens vrije spelmomenten meer uitdagingen aan te bieden, waarbij de kleuters zich fysiek kunnen uitleven zoals klimmen, klauteren, rollen, … zodat ze fysiek en mentaal in evenwicht zijn. Om zich daarna in de klas ten volle te concentreren.

Om dit project op poten te zetten, plannen we ook samen te werken met mensen van buitenaf. We rekenen op de expertise en ervaringen van anderen, zoals ouders, buren en externe professionelen zoals, een imker, een compostmeester, een planteur, …  Wetteren is nu eenmaal een groene gemeente … dus willen we dat als school ook uitstralen."

De werken zijn gepland vanaf september 2019 maar zitten momenteel volop in de voorbereidingsfase. Op de agenda staan nu bezoeken aan andere scholen, ideeën vergaren, haalbaarheid evalueren, ouderparticipatie, sponsoring, enzovoort...

Meer info: Sarah Pelsemacker, juf derde kleuterklas op ’t Klimopje. 0473 456 188

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio