Drie Wetterse ex-leerkrachten doen het!

Wetteren - Er waren eens drie Wetterse leerkrachten: Lieve Kintaert, Lusie Leroy en Linda Van de Wielle. Ze gaven les aan Sint-Gertrudis en het College in Wetteren. De drie zijn nu 60-plussers die 7 jaar geleden beslisten om samen het theatercollectief 'Driël' op te starten. Eigenzinnig als ze zijn maakten ze de keuze om alles zelf te doen: scripts schrijven, decors ontwerpen en uitvoeren, muziek maken en opnemen, regisseren, promo maken... , wars van logistieke steun.

Tijdens de Gentse Feesten frequenteerden ze een aantal jaren Theater Tinnenpot en Theater Box, en in GC 't Groenendal in Merelbeke presenteerden ze drie producties.

Hun formule: met een mix van tomeloze energie en ironie creatief omspringen met de 'dingen des levens'. In een vorig leven waren de drie taalleerkrachten. Het zal je dus niet verwonderen dat de scripts met veel liefde voor taal geschreven zijn. Ondertussen zijn ze aan hun vijfde productie toe: 'Knuppels en Gekakel'.

Zin om hen aan het werk te zien? Lieve, Lusie en Linda spelen de theatervoorstelling over vooroordelen en ondoordachte meningen op vrijdagen 17 en 24 mei in de Van Hauwermeirsmolen in de Watermolenstraat 64 in Massemen, telkens om 20.00 uur. Beklijvend! Hilarisch! Confronterend? Het is zoals de toeschouwer het zelf ervaart. Tickets kosten 12 euro en kunnen gereserveerd worden via mail@drie-el.be of 0485 306 426. Hieronder kun je al een voorsmaakje bekijken en meer info kun je vinden op www.drie-el.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio