Buitenspeeldag op woensdag 24 april

Buitenspeeldag in Wetteren Foto: Christine Eloot

Wetteren - Op woensdag 24 april vindt op de Markt en Rode Heuvel opnieuw de Buitenspeeldag plaats. Dit is een gratis evenement dat wordt georganiseerd door alle vrijetijdsdiensten van de gemeente met medewerking van verschillende organisaties. Markt en Rode Heuvel worden omgetoverd tot een heus speelterrein, met springkastelen, een dansvloer, een klimmuur, sport en nog veel meer spelen. Alle kinderen worden uitgenodigd om samen te springen, dansen, bewegen, ... Vorig jaar kwamen in Wetteren ruim 1200 kinderen buiten spelen.

De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren aanzet om buiten te sporten en spelen in hun onmiddellijke woonomgeving. Daarom zullen de deelnemende tv-zenders een zwart scherm tonen. Geen excuus om binnen te blijven dus!

Alle kinderen en hun (groot)ouders zijn welkom tussen 13 en 17 uur. Er is een vieruurtje voor de kinderen. Je hoeft je niet vooraf in te schrijven en de deelname is volledig gratis. Er is begeleiding bij de activiteiten, maar de organisatie rekent op de (groot)ouders om toezicht te houden. Er wordt aangeraden om zicht zo veel mogelijk met de fiets of te voet naar het centrum te begeven. De Markt en Rode Heuvel zijn de hele dag verkeersvrij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio