Sp.a plus Wetteren met drie kandidaten op verkiezingslijst

Lisa Colman en Bilal Bruggen Foto: Sp.a plus

Wetteren - De lokale afdeling van sp.a plus staat met drie kandidaten op de sp.a lijsten voor de komende verkiezingen van 26 mei. Lisa Colman staat op de lijst voor de Federale Kamer, Bilal Bruggen en Lien Depoorter staan op de Vlaamse lijst. Lisa Colman heeft plaats 11 gekregen, Bilal Bruggen staat op plaats 16 en Lien Depoorter op plaats 12 bij de opvolgers.

De lokale afdeling is aan een heuse vernieuwingstocht begonnen en dit is de provinciale instanties duidelijk niet ontgaan. “We zijn zeer tevreden dat we met drie kandidaten uit Wetteren mogen deelnemen aan de verkiezingen. We trekken resoluut de kaart van de strijd voor meer zekerheid op gebied van werk, wonen, zorg en inkomen” aldus de kandidaten. “We zijn blij dat we als kleine afdeling, na onze deelname aan de bestuurscoalitie, nu ook deze blijk van waardering krijgen” aldus raadslid en toekomstig schepen Jan Tondeleir.

Lisa is 23 jaar, afgestudeerd socioloog en momenteel bezig aan haar laatste jaar internationale politiek. Zij wil zich voornamelijk inzetten voor de jeugd en jongvolwassenen. “Ik hoor vaak welke problemen er spelen bij de jeugd en welke zorgen jongvolwassen hebben. Het wordt steeds moeilijker voor jonge singles, koppels en gezinnen om een leven te leiden zonder zorgen dit zowel mentaal, sociaal als financieel. Ik wil hier iets aan veranderen”, aldus Lisa.

Bilal is 52 jaar, arbeider en als vrijwilliger oa actief in het Buurtcomité Overbeke-Kwatrecht en in de seniorenwerkingen van S-Plus en ABVV. Hij wil vooral armoedebestrijding, betaalbaar wonen en zorg voor de senioren hoog op de agenda plaatsen. “Ik weet zelf maar al te goed wat het is om aan het eind van het inkomen nog een stuk maand over te hebben. Armoede is een aanslag op de menselijke waardigheid, de bestrijding ervan moet een prioriteit worden”, aldus Bilal.

Lien is 35 jaar, bediende en zet zich actief in voor gelijke kansen voor mensen met een beperking, in het bijzonder voor kinderen en jongvolwassenen. Met de G-ploeg van voetbalclub Massemen brengt ze deze bezorgdheid wekelijks in de praktijk. “Iedereen telt mee, iedereen vooruit”, aldus Lien.

Tot slot benadrukken deze Wetterse kandidaten dat ze gaan voor een warme, solidaire samenleving en dat ze de belangen van de Wetteraar beter willen vertegenwoordigd zien in de hogere besturen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio