Schoolfeest in VKS Sterrenkind

Schoolfeest in VKS Sterrenkind Foto: VKS Sterrenkind

Wichelen - De kinderen van de vrije kleuterschool Sterrenkind uit Serskamp kregen in de maand maart bezoek van drie kunstenaars: Pablo Picasso, Meneer Renée en Meneer Haring. De kunstenaars wilden graag een tentoonstelling houden. Daarvoor vroegen ze de hulp van alle kleuters. Uiteraard stonden ze te springen om een handje te helpen. Intussen schilderde elke kunstenaar al een schilderij. Maar toen gebeurde er iets vreselijk! Het schilderij van Meneer Haring – Het Lam – werd gestolen!

Om Meneer Haring toch wat op te vrolijken, gingen alle kleuters meteen aan de slag om kunstwerken te maken voor hun tentoonstelling.

Een week later kregen de kunstenaars een videoboodschap toegestuurd. De dief vertelde dat hij het kunstwerk gestolen had met een reden. Hij wou Serskamp een beetje opvrolijken. De kunstenaars kwamen op de idee om de kleuters hun kunstwerken in enkele winkels in de buurt van de school te verstoppen. Spannend! … De kleuters konden op zoektocht gaan…

Op zaterdag 27 april werd een kleuterkliederfeest georganiseerd op school. Het feest ging van start met meerdere workshops: bloemschikken, kleien, knikkerverven, ... Na de workshops konden de mensen een kijkje nemen in de kerk. Er waren heel wat zelfgemaakte kunstwerken te bezichtigen. En dat was nog niet alles! Prachtige foto’s van de kleuterkunstenaars vrolijkten de kerk helemaal op.

Er stond de kapoenen ook nog een verrassing te wachten. Het langgezochte schilderij van het lammetje werd eindelijk gevonden! De dief gaf (met tegenzin) het schilderij terug, dit tot vreugde van alle kinderen.

Tot slot werden de kunstwerken geveild. De opbrengst gaat naar de opbouw van een nieuw tuinhuisje.

Directeur Carla Peeters: "Als schoolteam blikken we terug op een prachtig kinderfeest. Dank aan alle aanwezigen voor jullie talrijke opkomst! Een speciaal woord van dank aan alle medewerkers voor en achter de schermen, want zonder jullie hulp kunnen we geen schoolfeest organiseren… Namens al onze kapoenen en het voltallige schoolteam… super dankjewel!"

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio