Wichelen is een gezonde gemeente

Wichelen is een gezonde gemeente Foto: Logo Gezond

Wichelen - Dinsdagavond 7 mei ondertekenden op het startevent in Herzele 28 stads- en gemeentebesturen uit de regio van Logo Gezond vzw het charter 'Gezonde Gemeente' en engageren zich zo om verder werk te maken van een structureel preventief gezondheidsbeleid. Wichelen is één van deze gemeenten.

‘Gezonde Gemeente’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s, met als nauw betrokken partners de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) met de steun van de Vlaamse overheid.

In de voorbije legislatuur engageerden Gezonde Steden en Gemeenten zich om een succesvol lokaal gezondheidsbeleid uit te bouwen. Nu werden ze uitgenodigd en gemotiveerd om dit engagement te hernieuwen en om verder werk te maken van een sterk lokaal preventief en gezondheidsbeleid. En dit op maat van hun eigen gemeente.

Door ondertekening van het charter engageren de lokale besturen zich om werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid. Ze streven ernaar om de gezonde keuze de meest gemakkelijke keuze te maken. En het wegwerken van de gezondheidsverschillen staat steeds voorop. Zij zullen gezondheidscampagnes voor hun burgers en personeel uitwerken steeds op basis van lokale noden en inspelend op actuele tendensen en gedragen door de verschillende gemeentelijke diensten.

Logo Gezond+ vzw neemt het engagement op om deze  steden en gemeenten in dit kader te coachen op maat van hun doelstellingen, mogelijkheden en draagkracht.  Dit doen ze samen met meerdere regionale partners. Gemeenten worden ook aangespoord om gezondheid volwaardig te integreren als doelstelling in het lokale meerjarenplan 2020-2025.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio