Wetteren wil kindvriendelijke gemeente blijven

Wetteren wil kindvriendelijke gemeente blijven

Wetteren wil kindvriendelijke gemeente blijven Foto: WP

Wetteren - Wetteren heeft in 2014 het label ‘Kindvriendelijke gemeente’ behaald als één van de eerste steden en gemeenten in Vlaanderen. Dit label stopt eind 2019. Na een interne evaluatie heeft het college van burgemeester en schepenen ervoor gekozen om opnieuw voor een label te gaan in 2020.

Een kindvriendelijke gemeente streeft in alle beleidsdomeinen naar respect voor de rechten van het kind. Of het nu gaat over vrije tijd, wonen of welzijn, in elk domein kan er rekening gehouden worden met kinderen en jongeren.

Er zijn verschillende redenen om er naar te streven een kindvriendelijke gemeente te zijn. Allereerst heeft België het Kinderrechtenverdrag ondertekend en is daarmee een bindend engagement aangegaan. Als kindvriendelijke gemeente wil Wetteren deze rechten realiseren en implementeren.

Daarnaast wil de gemeente inzetten op kindvriendelijkheid omdat het een barometer is voor een goed lokaal beleid. De lat voor het beleid leggen op het niveau van de meest kwetsbare burgers, o.a. kinderen, maakt dat de leefbaarheid van de hele gemeente wordt verhoogd. Kindvriendelijkheid is dan een toets voor een open en toegankelijke samenleving.

Werken aan een kindvriendelijke gemeente is een continu proces, het is geen doel op zich. De jeugddienst wil blijven werken aan het kindvriendelijker maken van Wetteren. Heb je opmerkingen, tips of vragen rond kindvriendelijke gemeente? Of wil je je mening geven over een kindvriendelijk Wetteren? Klik dan hier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio