Trage Wegen Serskamp vragen inwoners om advies

Trage Wegen Serskamp vragen inwoners om advies

Trage Wegen Serskamp vragen inwoners om advies Foto: gemeente Wichelen

Wichelen - De afgelopen weken inventariseerden 10 padvinders de trage wegen in Serskamp. Het gemeentebestuur van Wichelen, Regionaal Landschap Schelde-Durme en de Provincie Oost-Vlaanderen nodigen iedereen uit om op dinsdag 18 juni mee na te denken over de toekomst van deze trage wegen.

Wichelen heeft veel wegjes en paden voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer en voor landbouwverkeer: kerkwegels, doorsteekjes in wijken, veldwegjes, bospaden… Ze bieden een veilige en soms kortere route naar werk, school of buurtwinkel. Het zijn ook mooie wegen voor een ontspannende wandeling of fietstocht in de buurt.

Doorheen de jaren zijn vele trage wegen in slechte staat geraakt of zelfs verdwenen. De gemeente Wichelen, in samenwerking met Regionaal Landschap Schelde-Durme en de Provincie Oost-Vlaanderen, wil het tragewegennetwerk van Wichelen nieuw leven inblazen. Na Wichelen-Centrum en Schellebelle is nu het laatste deelgebied aan zet: Serskamp.

Tien vrijwillige padvinders brachten alle trage wegen van Serskamp in kaart. Een enorme klus! De gemeente Wichelen wil nu graag de mening van de inwoners horen: welke trage wegen zijn voor jou of jouw vereniging belangrijk? Welke wegjes verdienen een opknapbeurt? Waar spot jij kansen om alternatieve, veilige en mooie verbindingen te realiseren? Kortom, wat is goed en wat kan anders/beter? 

Ga op dinsdag 18 juni naar de infoavond en ontvang er een kaart met alle trage wegen van Serskamp. Zo kan je op eigen tempo zoveel wegjes verkennen als je zelf wilt. Je krijgt ook tips over aandachtspunten, informatie over het project en details over hoe jouw bevindingen het gemeentebestuur kunnen bereiken. De infoavond start om 20 uur in de refter van de gemeenteschool Serskamp, afdeling Rozelaar (Schoolstraat 4). Iedereen is welkom!

Bron: gemeente Wichelen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio