Fietstocht met volksverhalen

Fietstocht met volksverhalen

Foto: Erfgoedcel Land van Dendermonde

Wetteren / Wichelen / Laarne - Erfgoedcel Land van Dendermonde heeft drie volksverhalenroutes uitgewerkt die dwars doorheen het Land van Dendermonde kronkelen. Langsheen die routes kan je luisteren naar regionale volksverhalen via de ErfgoedApp. Het enige wat je nodig hebt, is een fiets en een smartphone met internetverbinding.

De 3 volhsverhalenroutes:

  • Volksverhalenroute Laarne – Wetteren – Wichelen (36,8 km)
  • Volksverhalenroute Buggenhout – Hamme – Lebbeke – Dendermonde (58 km)
  • Volksverhalenroute Berlare – Wichelen – Zele (43 km)

Op vrijdag 12 juli stelt de erfgoedcel de routes officieel voor, op de meest gepaste manier, met een fietstocht. Iedereen wordt uitgenodigd om op die dag de volksverhalenroute Laarne – Wetteren – Wichelen te gaan infietsen. Medewerkers van de erfgoedcel zullen aanwezig zijn bij het startpunt in Laarne (kruising tussen de Achterstraat en de Kerkweg – er is voldoende parkeergelegenheid vlakbij) voor uitleg en hulp bij het installeren van de ErfgoedApp. Iedere deelnemer krijgt een duidelijke fietskaart met de route (en rustplaatsen) en 3 bonnetjes, telkens goed voor een drankje naar keuze in één van de horecagelegenheden langs de route. De deelnameprijs bedraagt 5 euro (kinderen tot 12 jaar gratis). Inschrijven is noodzakelijk en kan via info@egclandvandendermonde.be (inschrijven vóór 5 juli).

Er worden 2 vertrekmomenten voorien:

  • tussen 10u en 11u
  • tussen 13u en 14u

Vermeld bij je inschrijving wanneer je wil vertrekken. De volksverhalenroute fiets je op je eigen tempo, er wordt niet in groep gereden. Op deze manier heeft iedereen de vrijheid te starten en te pauzeren wanneer hij wil.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio