Opleiding 'inbraakpreventie light' op donderdag 22 augustus

Toeval of niet, maar de voorbije periode waren er opnieuw een reeks inbraken in politiezone Rhode & Schelde. Een wakkere burger die een bokaal met knikkers op zijn deurkruk had gezet, kon het ergste vermijden. "Deze ‘truc’ met de knikkers is slechts één van de tips die we tijdens infomomenten aan de inwoners van onze zone worden meegeven. Dergelijke infomomenten maken deel uit van het preventieluik, dat naast de implementatie van het cameraproject en de inzet van extra patrouilles, een belangrijk aspect is van onze strijd tegen inbraken" zegt korpschef Yves Asselman.

WesleyPoelman

In dit kader krijgen een aantal burgers, waaronder de BIN-coördinatoren en de leden van de zonale misdrijfpreventie organisatie ZMPO, een opleiding van één dag omtrent inbraakpreventie. De bedoeling hiervan is dat zij vanaf dit najaar samen met de politie op pad kunnen gaan. Hierbij zullen ze inwoners een bezoek te brengen om hen in eerste instantie een light beveiligingsadvies te geven. Iedereen kan zich voor dit beveiligingsadvies inschrijven, maar de buurten die het meest inbraakgevoelig zijn komen uiteraard het eerst aan bod. Inwoners die de aanwijzingen die tijdens het light-advies werden gegeven, uitvoerden kunnen nadien ook een full beveiligingsadvies aanvragen.

Het politiecollege geeft haar volle steun aan dit initiatief. Korpschef Yves Asselman verzorgt niet alleen de opleidingen, maar zal het project ook coördineren. De politiezone hoopt zo om samen met de opgeleide burgers het aantal effectieve inbraken te doen dalen en de dieven het extra moeilijk te maken.

Wie interesse heeft voor de opleiding op 22 augustus kan dit melden aan de dienst communicatie en meer bepaald bij commissaris Ronny De Cuyper (pz.rhodeschelde.communicatiebeleid@police.belgium.eu). Wanneer er voldoende kandidaten zijn, zal er een nieuwe sessie ingepland worden.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs