Landelijke Gilde Kalken bestaat 100 jaar

Landelijke Gilde Kalken bestaat 100 jaar Foto: WP

Laarne - De Landelijke Gilde Kalken bestaat 100 jaar, en dat werd zondag gevierd in Zaal SkaLa in de Colmanstraat. De dag begon met een huifkarrentocht door de Kalkense Meersen, gevolgd door een receptie en een eetmaal. Zo'n 120 leden en sympathisanten namen deel aan het eeuwfeest.

Onder leiding van de alomgekende voorzitter Frans Van Poecke organiseren de vrijwillige bestuursleden ontspannende en interessante activiteiten voor de leden. Het bestuur tracht steeds de mensen samen te brengen in een gezellige sfeer waar amusement en en genieten centraal staan. 

De jaarlijks terugkerende activiteiten die georganiseerd worden zijn dan ook zeer divers, dat kan gaan van een fietstocht tot een mosselsouper in aanwezigheid van Jacques Vermeire, tot een grootse barbecue waar de bekendste vedetten van de afgelopen decennia al gepasseerd zijn. Een kerstmarkt, een raftingweekend, ..., het is allemaal aan bod geweest. 

De groep bestuursleden zet zich in voor de eigenheid van de Landelijke Gilde Kalken, voor het platteland en voor de leefbaarheid van de land- en tuinbouw. En dat in een toch wel plezierige omkadering.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio