N-VA Oosterzele wil veiligheid rond schoolomgevingen maximaliseren

N-VA Oosterzele wil veiligheid rond schoolomgevingen maximaliseren Foto: N-VA Oosterzele

Oosterzele - In het bestuursakkoord van Oosterzele wordt veiligheid als één van de prioriteiten naar voor geschoven. Terecht, vindt N-VA Oosterzele. "Veiligheid is dé kerntaak van een overheid. Ook van een gemeentelijke overheid. Niet in het minst willen we veiligheid in schoolomgevingen maximaliseren", aldus Simon Lejeune (Voorzitter N-VA Oosterzele).

Uit de gemeentemonitor van 2018 bleek dat maar liefst 54% van de inwoners het voor kinderen onveilig vindt om zich in Oosterzele te verplaatsen. De ambitie van N-VA Oosterzele is dan ook om veiligheid te maximaliseren, zeker in de omgeving waar scholen gevestigd zijn.

Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts (N-VA) maakte eerder 20 miljoen euro vrij voor veiligere schoolomgevingen en hanteert daarbij het principe ‘1 euro voor 1 euro’. Voor de maatregelen rond de Vrije Basisschool in Balegem maakte de gemeente reeds gebruik van deze opportuniteit.

Simon Lejeune: "N-VA Oosterzele wil dat de aangeboden kans van minister Weyts ten volle benut en ingezet wordt, waar de situatie er het meest om vraagt. We willen ‘out-of-the-box’ denken, waarbij we ook ‘gevleugelde zebrapaden’ of ‘3D-zebrapaden’ overwegen. Dit zijn moderne vormen van hoe je met een kleine ingreep toch een verschil kan maken." 

"Om de veiligheid aan scholen te maximaliseren zijn soms grote infrastructuurwerken mogelijk. Toch kunnen ook kleinere en meer realiseerbare ingrepen een groot verschil maken" vindt de Oosterzeelse N-VA-afdeling.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio