Heksengilde tovert Kasteeldreef om in 'Konijnendreef'

© WP

Naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van de Heksengilde wordt gedurende de hele maand oktober de Kasteeldreef omgetoverd in de 'Konijnendreef'. Er worden een vijftigtal konijnen tentoongesteld, kunstig versierd door de koper of kunstenaar, overwegend inwoners van Laarne en Kalken.

WesleyPoelman

De openluchttentoonstelling loopt van zaterdag 5 oktober tot en met zondag 3 november 2019. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen per sms kiezen voor het mooiste konijn. In de 'Konijnendreef' wordt aangeduid hoe je kunt kiezen. De drie mooiste konijnen krijgen een prijs.

Samen met het evenement gaat de Heksengilde ook een speciale Midhalloween organiseren. Die gaat zoals andere jaren door in de wijk Hoogstraat op het middenpleintje, maar de wandeling is ditmaal anders. Er wordt gestart op de erekoer van het Kasteel van Laarne en de wandeling loopt door de Kasteeldreef naar de wijk Hoogstraat. Zodoende kunnen de deelnemers onderweg de 50 versierde konijnen bewonderen.

Aan het Heksenbeeld gaat het rechtsaf de Hoogstraat in. Daar versieren de bewoners terug hun huizen in de sfeer van Halloween. Dankzij hun medewerking is dit event ieder jaar een groot succes!

Iedereen die wil meegenieten van de ongedwongen en magische sfeer van Halloween wordt uitgenodigd op zaterdag 19 oktober op de erekoer van het Kasteel van Laarne. De wandeling start om 18u30 stipt met de kinderen begeleid door hun ouders of verantwoordelijke. Speciaal aan de kinderen wordt gevraagd om verkleed te komen. De stand van de Heksengilde op het middenpleintje (Hoogstraat) is open vanaf 19 uur. Daar kun je genieten van een drankje of een lekkere tas soep. Na de wandeling krijgen alle kinderen een geschenkje van de opperheks!

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio