Lezing Davidsfonds: de Belgische justitie en de praktijkervaring van een onderzoeksrechter

Wetteren - Op dinsdag 15 oktober om 20.00 uur brengt Walter Van De Sijpe op uitnodiging van de Davidsfondsafdeling Heusden / Wetteren-Ten-Ede een lezing over de Belgische justitie en de praktijkervaring van een onderzoeksrechter. Bovendien zal aan de aanwezigen een verhelderend inzicht gegeven worden over de werking van justitie en de gerechtelijke organisatie. Walter Van De Sijpe is gewezen parketmagistraat en ere-onderzoeksrechter bij de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde.

Hij zal de talloze crisissen toelichten (o.m. de bende-commissie, de witte mars (Dutroux), migratie, terrorisme) die hebben geleid tot belangrijke gerechtelijke hervormingen die het geschonden vertrouwen van de burger in het gerecht moesten herstellen. Hij zal zijn lezing geven aan de hand van praktijkervaring en anekdotes over o.a. moorddossiers, geweldsmisdrijven en drugdossiers, waarbij meer uitleg gegeven zal worden over het verloop van gerechtelijke vooronderzoeken in strafzaken.

De spreker zal pogen de gids te zijn in een gerechtelijke wereld die soms ook wel de doolhof der verklede mannen en vrouwen wordt genoemd.

De lezing gaat door in het Dienstencentrum Heusdendorp 2 te Heusden. De toegangsprijs bedraagt 8 euro voor niet-Davidsfondsleden, 6 euro voor Davidsfondsleden. Voorafgaande inschrijving is niet nodig.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio