'Lichten aan, veilig op de baan!'

Politie gaat opnieuw extra aandacht besteden aan fietsverlichting

Politie gaat opnieuw extra aandacht besteden aan fietsverlichting

Politiezone Rhode & Schelde gaat dit najaar opnieuw inzetten op fietscontroles en meer specifiek op de controle van fietsverlichting Foto: RR

Oosterzele - Politiezone Rhode & Schelde gaat dit najaar opnieuw inzetten op fietscontroles en meer specifiek op de controle van fietsverlichting. De actie 'Lichten aan, veilig op de baan!' start op 15 oktober en loopt tot eind februari 2020.

Tijdens deze donkere maanden is het uiterst belangrijk dat fietsers goed zichtbaar zijn. Zo zijn een fluohesje en goede fietsverlichting een must voor elke fietser die zich veilig wil verplaatsen. De politie raadt alle fietsers aan, om in het belang van de eigen veiligheid, hun fiets in orde te stellen.

Tijdens de actie 'Lichten aan, veilig op de baan' besteden alle medewerkers van de politizone extra aandacht aan fietsverlichting en ze zullen verbaliseren waar nodig. De verkeersdienst zal daarenboven bijkomende controles uitvoeren op locaties waar veel fietsers passeren (aanrijroutes naar scholen, stationsbuurt, sporthallen, ...).

Maar wat zijn nu de gevolgen als je niet in orde bent? Als beide lichten niet werken, kan je een onmiddellijk inning van 58 euro verwachten. Heb je een technisch defect aan de verlichting, zal je een waarschuwing krijgen. Dit betekent dat de politie je tijd geeft om het euvel te verhelpen. Je dient je dan met de herstelde fiets aan te bieden voor controle.

Naast de controles op fietsverlichtig zullen de politiediensten tevens extra aandacht besteden aan de naleving van de algemene verkeersregels door fietsers. Zoals steeds vragen ze hoffelijkheid in het verkeer, ook van fietsers!

Hoe je je fiets in orde zet kun je bekijken op de website van de fietsersbond (klik hier).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio