Cecile Verstuyft overleden

Cecile Verstuyft overleden

Cecile Verstuyft Foto: RR

Wetteren / Wichelen - Op dinsdag 15 oktober overleed in Woon- en Zorgresidentie Den Anker in Serskamp Cecile Verstuyft, erevoorzitter van Trianval, op 86-jarige leeftijd. Zonder haar was er in Wetteren vermoedelijk nooit een maatwerkbedrijf (vroegere beschutte werkplaats) geweest. In Trianval werken momenteel 275 mensen waarvan meer dan 200 met een arbeidshandicap.

Meer dan 50 jaar geleden kwam Cecile als sociaal verpleegkundige van de mutualiteit bij veel gezinnen aan huis. Hierdoor kende zij als geen ander de nood en de wens van veel mensen die wel wilden werken maar omwille van hun handicap of een andere beperking niet aan de slag konden in een gewoon bedrijf. Voor die mensen bood een beschutte (sociale) werkplaats een oplossing, dat besefte Cecile Verstuyft en daar maakte zij een missie van. Zij was het die een aantal sociaal geëngageerde mensen uit Wetteren en omgeving samenbracht en hen begeesterde om er samen voor te zorgen dat er ook in Wetteren, net zoals in andere steden en grote gemeenten, een beschutte werkplaats werd opgericht.

Na jaren overleggen en voorbereiden startte op 8 mei 1972 de werkplaats als een afdeling van de sociale werkplaatsen van het arrondissement Dendermonde met 7 werknemers. Cecile Verstuyft was van bij de start een zeer betrokken lid van het dagelijks bestuur en werkte mee aan de verzelfstandiging van de werkplaats die resulteerde in de oprichting van de vzw Trianval in 1979.

Zij was van 1979 tot 2003 ondervoorzitter van de raad van bestuur, werd in 2003 voorzitter  en nam afscheid als actief bestuurslid in 2008. 

Meer dan 35 jaar was Cecile Verstuyft trouw op post op alle bestuursvergaderingen waar zij samen met de andere bestuurders het beleid bepaalde van het bedrijf. Iedere week was ze ook op bezoek in de werkplaats om de sociale dienst met raad en daad bij te staan en niet in het minst om een babbel te slaan met die werknemers op de werkvloer die het moeilijk hadden, zij luisterde naar hun kleine en grote zorgen en stak hen, waar nodig, een hart onder de riem.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio