Verko start met ophaling van gebonden asbest aan huis

Wetteren / Wichelen / Laarne - Wie gebonden asbest wil laten ophalen aan huis kan hiervoor nu een afspraak maken met het asbestloket van Verko. Via deze betalende dienstverlening ondersteunt Verko de doelstelling van een asbestveilig Vlaanderen.

Verko start met de ophaling aan huis van gebonden asbest, zoals golfplaten, dakleien, schoorstenen en bloempotten vervaardigd uit asbestcement. Inwoners van de regio Dendermonde-Wetteren kunnen hiervoor telefonisch of via e-mail een afspraak maken met het asbestloket van Verko. De dienst bestaat sinds dit voorjaar en adviseert de inwoners over het veilig verwijderen en verpakken van asbest. Dit initiatief geniet de steun van de OVAM.

Bart Descamps, afdelingshoofd afvalbeheer Verko: “Voor 30 euro komen we verpakte gebonden asbestmaterialen aan huis ophalen en zorgen we voor een beschermingsset en een zak om de materialen te verpakken. Bij de aanvraag voor de ophaling zullen wij het juiste type zak bepalen, bijvoorbeeld een plaatzak of een kuubzak.”

Zelf gebonden asbest naar het recyclagepark brengen, blijft ook nog steeds mogelijk, op voorwaarde dat het materiaal verpakt is. De eerste 20 verpakkingen zijn gratis. Op het recyclagepark zijn beschermingssets en foliezakken te koop.

Meer info: www.dds-verko.be/asbestloket - asbestloket@dds-verko.be – tel 052 25 18 11

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio