Ruime opkomst voor herdenking Wapenstilstand

Wapenstilstand in Wichelen Foto: Ivan Van de Wiele

Wichelen - De herdenking van Wapenstilstand wint aan belangstelling in Wichelen. Het gemeentebestuur en haar N.S.B.-afdelingen streven er dan ook naar om steeds opnieuw op een bijzondere wijze hun oorlogsslachtoffers en iedereen die zich verdienstelijk gemaakt heeft, hulde te brengen. Zij kunnen daarbij ten volle rekenen op de medewerking van de parochie. Zo werd dit jaar de herdenkingsmis mede opgeluisterd door de Silver Thistle Pipes and Drums.

Maar In de ochtend werd er eerst verzameld voor de bloemenhulde te Serskamp en Schellebelle. De optocht begeleid door het jeugdtrommelkorps van de brandweer vertrok aan het Sociaal Huis naar de kerk in Wichelen waar E.H. Lucas Engels voor ging in de eucharistieviering, bijgestaan door een uitmuntend Gertrudiskoor.  

Burgemeester Kenneth Taylor maakte tijdens zijn toespraak de vergelijking tussen de gedeporteerden tijdens de wereldoorlogen en de 39 jonge Vietnamese slachtoffers van het koelwagendrama in Essex. Hij riep iedereen op om zijn solidariteit te betonen tegenover de vluchtelingen die in Wichelen opgevangen worden. Tot slot verwoordde een leerlinge van de basisschool op een gevatte manier de mening van haar klas over vrijheid en vrede en was er ook nog een gesmaakt optreden van het jeugdtrommelkorps.

Bij een consumptie aangeboden door het gemeentebestuur in de Markoen haalde de pipeband nog eens het beste uit haar instrumenten. De vriendenkring van de Oud-strijdersbond verzamelde in de Rozelaar voor haar souper gevolgd door een gezellige dansnamiddag met live zang.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio