Keramiek in theorie en praktijk bij Davidsfonds Schellebelle

Wichelen - Davidsfonds Schellebelle organiseert een vierdelige cyclus rond keramiek. Deze cyclus wordt opgesplitst in twee delen van twee sessies, die samen of elk afzonderlijk te volgen zijn.

In het eerste deel, 'Van Scherf tot Sculptuur', neemt cultuurhistoricus Peter Jonnaert je mee op een wandeling doorheen een virtuele museumcollectie, die de evolutie van de keramiek omspant van de prehistorie tot nu. Dit deel bestaat uit twee lezingen die doorgaan in zaal Parochiehuis ’t Veer op vrijdagen 22 en 29 november van 20 uur tot 22 uur.

In deel 2 steken de deelnemers de handen uit de mouwen en in de klei tijdens een tweedelige initiatieworkshop 'Keramiek maken'. Onder leiding van Magda De Mol, keramiste in hart en nieren, maak je je eerste beeldje in klei. Deze hands-on cursus gaat door in zaal Parochiehuis ’t Veer op zaterdagen 23 november en 7 december van 9 tot 12 uur. Deelnemers brengen zelf een oud schilmesje, een keukenhanddoek en, indien mogelijk, een grote houten snijplank mee.

Praktisch:

Locatie: zaal Parochiehuis ’t Veer , Hoogstraat 2 in Schellebelle

Van scherf tot sculptuur: vrijdag 22 november 2019 om 20 u en vrijdag 29 november 2019 om 20 u

Keramiek maken : zaterdag 23 november 2019 om 9 u en zaterdag 7 december om 9u

Meer informatie: www.schellebelle.davidsfonds.be, onder de knop activiteiten

Inschrijven via tom.verhoeven4@gmail.com of 0473 96 25 23. Inschrijving is pas definitief na overschrijving van het overeenkomstige bedrag op rekening nummer BE17 7370 0499 3321, met vermelding van het aantal personen dat zich inschrijft en voor welk onderdeel.

Deelname in de kosten:

  • Van scherf tot sculptuur: 13 euro met Davidsfonds cultuurkaart, 16 euro zonder Davidsfonds cultuurkaart
  • Keramiek maken: 32 euro met Davidsfonds cultuurkaart, 40 euro zonder Davidsfonds cultuurkaart
  • Wie de beide cycli combineert betaalt 40 euro met Davidsfonds cultuurkaart, 51 euro zonder Davidsfonds cultuurkaart

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio