Lezing Stefan Blommaert: 'Hoe China onze toekomst bepaalt'

Lezing Stefan Blommaert: 'Hoe China onze toekomst bepaalt'

Stefan Blommaert Foto: RR

Laarne - VRT-journalist Stefan Blommaert komt op donderdag 5 december om 20 uur naar zaal De Passant in de Colmanstraat 51 met de lezing 'Hoe China onze toekomst bepaalt'.

Ondanks de Westerse vooroordelen en bedenkingen is China uitgegroeid tot een wereldmacht. De leiders zijn vastberaden om weer aan te knopen bij de grandeur die het land in de loop van zijn lange geschiedenis verwierf. China wil een militaire grootmacht en koploper in de ruimte worden, zijn politieke en culturele invloed wereldwijd laten gelden en de droom van een Nieuwe Zijderoute via grote infrastructuurwerken waarheid laten worden.

Stefan Blommaert werkt sinds 1984 als journalist op de nieuwsdienst van de VRT (toen nog BRT). Zijn werkgebied lag in de jaren 1980 en 1990 vooral in Oost-Europa. Na 2000 verlegde Stefan Blommaert zijn focus naar Azië. Hij was van 2012 tot 2014 VRT-correspondent in China en is de regio sindsdien van nabij blijven volgen. Hij schreef onlangs het boek De eeuw van Xi. Hoe China onze toekomst bepaalt, dat hij nu in een lezing brengt.

Tickets kosten 5 euro en kunnen gereserveerd worden via webshop Laarne (klik hier).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio