Natuurpunt Scheldeland gaat oeverzwaluwenwand in de Kalkense Meersen herstellen

Natuurpunt Scheldeland gaat oeverzwaluwenwand in de Kalkense Meersen herstellen

Natuurpunt Scheldeland gaat oeverzwaluwenwand in de Kalkense Meersen herstellen Foto: Natuurpunt Scheldeland

Wetteren / Wichelen / Laarne - Zaterdag 23 november is Dag van de Natuur. Op die dag gaat Natuurpunt Scheldeland de oeverzwaluwenwand in de Kalkense Meersen (Wijmeers) herstellen. En daarvoor worden nog vrijwilligers gezocht.

Een (half) dagje werken in de natuur: heerlijk is dat! Je bent in beweging, je bent in de natuur én je doet zinvol werk. Bovendien doe je dat alles in een opperbeste sfeer én je wordt beloond met een hapje en een drankje op zijn tijd. ’s Middags kan je mee aan tafel voor een lekkere lunch, jou aangeboden door de vrijwilligers van Natuurpunt Scheldeland.

Oeverzwaluwen broeden in steile zandwanden nabij water. Ze graven er eigenhandig een holletje in waar ze hun nest hebben. De oeverzwaluwwand kan een onderhoudsbeurt gebruiken! Opslag van els en wilg worden verwijderd en de wand wordt weer steil en vegetatievrij gemaakt. Zo kunnen er in het voorjaar weer oeverzwaluwen broeden!

  • Waar? afspraak op de Aard in de Schellebelle (ter hoogte van het veer)
  • Wanneer? 9u30 / 13u30
  • Je kan ervoor kiezen om een halve of een ganse dag te gaan helpen. ’s Middags zorgt Natuurpunt Scheldeland voor de lunch!
  • Meenemen: laarzen, werkkledij, eventueel kapmes – houtzaag – bijl – spade – schop
  • Natuurpunt Scheldeland zorgt voor degelijk werkmateriaal!
  • Inlichtingen: Peter Claus (stuur een mailtje naar perico@telenet.be of bel 0471 97 37 98)
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio