Minister Demir voorziet 8.667 euro voor LED-ificatie in Wichelen

Wichelen - Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt 8 667 euro vrij voor LED-ificatie van het openbaar verlichtingsnet in Wichelen. Via de campagne ‘overal stroomversnellers’ van de Vlaamse overheid kon Wichelen energie-investeringsprojecten indienen die konden worden uitgevoerd in Wichelen. Via een online platform werden burgers vervolgens opgeroepen om te stemmen op hun favoriete project. Zodra minstens één procent van de inwoners van de gemeente een stem had uitgebracht op een project, kon de gemeente aanspraak maken op subsidies.

 “Als we de energietransitie willen realiseren, moeten de bevolking, ondernemingen en de overheid de handen in elkaar slaan. Als Vlaamse regering geven we lokale projecten met draagvlak bij de bevolking een duwtje in de rug.”, zegt Vlaams minister voor Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir.

“De uitdagingen op vlak van klimaat en energie zijn groot. Als Wichelen moeten we ons steentje daaraan bijdragen. Dat onze N-VA-minister mee geld op tafel legt, komt onze inwoners ten goede.”, zegt N-VA fractieleidster Evi Rasschaert .

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio