Swingend kerstconcert in de Ankerkerk t.v.v. Samana Oosterzele

Swingend kerstconcert in de Ankerkerk t.v.v. Samana Oosterzele Foto: RR

Oosterzele - Met ‘Beleef(de) Anker’ willen een aantal enthousiaste vrijwilligers uit de Ankerwijk in Oosterzele  buurtbewoners samenbrengen. Daarbij is de voormalige Ankerkerk, met het aanpalend terrein, de centrale ontmoetingsplaats. De aanzet was het Leader-project Beleef(de) plekjes dat door de gemeente Oosterzele medio 2018 in elke deelgemeente werd gelanceerd.

De eerste activiteit, nl. een spelletjesnamiddag in februari 2019, was meteen een schot in de roos. Intussen kan ‘Beleef(de) Anker’ terugblikken op meerdere succesvolle activiteiten: een ludieke quiz, een aperitiefwandeling, twee zomerbars, en recent nog een filmvoorstelling.

Het project is één van de 49 laureaten van ‘Buurten op den buiten 2019’, een initiatief van de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij.

Dit eerste succesvolle werkjaar wil ‘Beleef(de) Anker’  in schoonheid afsluiten met een grandioos  kerstconcert ‘A Swingin’ X-mas’, waarin Ann De Winter en Stefaan Vandenbroucke zich laten begeleiden door de big band Swing Time Society, onder leiding van Ghislain Slingeneyer. Het wordt, zoals de naam het laat vermoeden, een swingend, hartverwarmend kerstconcert met stemmige jazzy liederen in de kerst- en eindejaarsfeer en enkele meezingers.

Ann De Winter is als zangeres in Oosterzele, en ook ver daarbuiten, voor velen geen onbekende. Daarom is het nu een unieke kans om Ann in haar thuisbasis te zien en te horen want ze is ‘van den Anker’ en vanaf het begin ook één van de ijverige medewerkers van ‘Beleef(de) Anker’.

Daar waar de gewone activiteiten van ‘Beleef(de) Anker’ alleen bedoeld zijn voor de buurtbewoners, wordt voor dit kerstconcert iedereen van de fusiegemeente Oosterzele en omliggende aangesproken. Zo kan er meer geld ingezameld worden voor het goede doel, want de opbrengst van dit concert gaat naar de Oosterzeelse afdeling van Samana, die ook effectief meehelpt met de organisatie.

Het concert vindt plaats op vrijdag 20 december 2019 om 20u. in de Ankerkerk aan de Bavegemstraat te Oosterzele. Tickets kosten 15 euro en zijn enkel in voorverkoop te bekomen via www.anndewinter.be of 0476.22.09.42. of via bij de bestuursleden van Samana Oosterzele.

‘Beleef(de) Anker’ en Samana Oosterzele rekenen op een overvolle Ankerkerk. Bestel dan ook tijdig je tickets.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio