Groen Laarne-Kalken reikt opnieuw Groene Pluim uit

Groen Laarne-Kalken reikt opnieuw Groene Pluim uit

Groen Laarne-Kalken reikt opnieuw Groene Pluim uit op zaterdag 14 december Foto: Groen

Laarne - Op zaterdag 14 december om 19 uur komt Mieke Schauvliege, Vlaams parlementslid voor Groen, naar het Sociaal Huis in de Nerenweg 3 te Kalken om de Groene Pluim Laarne-Kalken uit te reiken als blijk van waardering voor een persoon of organisatie die zich laat opmerken op sociaal, cultureel en of ecologisch vlak.

Groen wil naast het politieke werk in de gemeenteraad ook ijveren voor een groen Laarne en Kalken buiten de politiek. De partij wil initiatieven of individuen die het groene gedachtengoed uitdragen in de gemeente een pluim geven. "Deze ‘stille doeners’ verdienen het om eens in de schijnwerpers gezet te worden" dixit Veerle De Backer, communicatieverantwoordelijke van Groen Laarne Kalken.

Er werden 3 genomineerden geselecteerd:

Lieve Van Bockstael: Alias ‘Groene Lieve’ voor haar pionierswerk op ecologisch vlak in de gemeente. Pionierswerk dat aan de basis ligt van de realisatie van de Kalkense Meersen, één van de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen dat tot ver over onze gemeentegrenzen gekend is.

De Veldmeersrunners met hun initiatief LoLa4Life: Dit relatief jonge, sportieve, maar vooral sociale initiatief is er bij uitstek in geslaagd om heel wat Laarnenaars en Kalkenaars te verbinden. Nieuwe mensen die niet bij een sportclub zijn aangesloten worden bereikt en zetten zich met het project LoLa4Life op een warme manier in voor zij die minder geluk hebben gezond te zijn.

Smatch Kalken met hun deelname aan TooGoodToGo: De app TooGoodToGo laat goed eten op je bord belanden in plaats van in de vuilnisbak. Gebruikers van de app kunnen tegen sluitingstijd voor een prikje maaltijden afhalen die anders in de vuilnisbak zouden belanden. Win-win! Smatch Kalken is de eerste zaak in de gemeente die deelneemt aan dit initiatief. Hopelijk brengt deze nominatie andere voedingszaken op ideeën.

Mieke Schauvliege zal de avond inleiden met een korte uiteenzetting over wat Groen kan betekenen in een landelijke gemeente. Aansluitend worden de genomineerden voorgesteld en de laureaat voor 2020 bekend gemaakt. Na de uitreiking van de Groene Pluim volgt een receptie. Iedereen is van harte welkom!

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio