Toast Literair Davidsfonds: John Lennon

Toast Literair Davidsfonds: John Lennon

Foto: Davidsfonds

Wichelen - In 2020 is het 50 jaar geleden dat de Beatles (officieel) gesplit zijn, en 40 jaar dat John Lennon vermoord werd. Voor velen is John Lennon de persoonlijkheid van de Sixties. Maar wie is nu de échte Lennon: het vlotte tieneridool of de extreem linkse barricadenbestormer? De Working Class Hero of de Vredesapostel? Het harde 'Revolution' of het dromerige 'Imagine'? En wat met Yoko Ono. Maakte zij de Beatles kapot, of was ze voor Lennon de redding?

Aan de hand van songteksten, klank- en beeldfragmenten krijg je een verrassende kijk op leven en werk van deze unieke man, en zijn tijdskader.

De presentatie wordt verzorgd door Robert Van Yper, auteur van een standaardwerk over John Lennon.

Je start met een glaasje bubbels en een copieus ontbijt. Na de voorstelling worden een paar boeken (Lennon, door Robert Van Yper, Uitgevrij EPO) verloot onder de aanwezigen.

Toast literair gaat door in zaal Parochiehuis ’t Veer, Hoogstraat 2 te Schellebelle, op zondag 19 januari om 10 uur. Deelname kost 15 euro (12 euro voor houders van een Davidsfonds Cultuurkaart). Meer info en (verplichte) reservatie: www.schellebelle.davidsfonds.be; dfschellebelle@skynet.be of bij Jos Liessens (0475 44 93 92).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio