Geboortebos in Laarne wordt uitgebreid

Geboortebos in Laarne wordt uitgebreid

Geboortebos in Laarne wordt uitgebreid Foto: WP

Laarne - Een geboorte blijft een bijzondere gebeurtenis, die het gemeentebestuur van Laarne met een boom wil vereeuwigen. Het lokaal bestuur begon in 2011 met de aanplanting van een geboortebos aan de gemeentelijke sporthal te Laarne. Sindsdien wordt er elk jaar een boom aangeplant voor de kinderen die het jaar voordien geboren zijn. Na elke aanplant wordt er ook een bord ingehuldigd waarop de namen van de pasgeborenen zijn vermeld.

Met de aanplant van een geboortebos wil het gemeentebestuur de symboliek van nieuw leven en het geven van groeikansen aan iedereen benadrukken. Tevens is het de manier om de bevolking te betrekken bij het uitbreiden van een mooi stukje natuur in de groene gemeente die Laarne / Kalken is.

Er zijn reeds op twee locaties in de gemeente een geboortebos aangeplant: aan de gemeentelijke sporthal in Laarne en aan het bedrijventerrein 'De Wallekens' in Kalken.

Ook in 2020 wil het gemeentebestuur deze mooie traditie verder zetten. Voor iedere geboorte tussen 1 januari en 31 december 2019 wordt op zondag 8 maart 2020 een boom aangeplant aan de gemeentelijke sporthal te Laarne. Ouders en familie van kindjes geboren in 2018 zijn welkom om 10 uur. Uw aanwezigheid bevestigen kan via de website van de gemeente (klik hier), tot uiterlijk 10 februari. Laattijdige inschrijvingen kunnen niet meer verwerkt worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio