Doortocht Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 29 februari

Doortocht Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 29 februari

Doortocht Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 29 februari Foto: WP

Oosterzele - Op zaterdag 29 februari wordt het Vlaamse wielerseizoen geopend met Omloop Het Nieuwsblad. De renners starten zoals gewoonlijk ter hoogte van ’t Kuipke te Gent, waarna het peloton Merelbeke al snel zal binnenrijden. De doorkomst van de heren is voorzien rond 11u45, 8 minuten nadien gevolgd door de elite dames. Het parcours loopt over de Hundelgemsesteenweg (vanuit Ledeberg tot kruispunt Molenhoek), vervolgens langs de Poelstraat richting Moortsele en verlaat in Bottelare het grondgebied Merelbeke.

De twee pelotons vervolgen dan hun weg door Oosterzele, waar het parcours langs de volgende straten loopt: vanaf de Vijverstraat langs het Sint-Antoniusplein, de Moortselestraat, Van Thorenburghlaan, Spiegel, Pelgrim, linksaf Windekekouter, Dorp, linksaf Groenweg, rechtsaf naar de Geraardsbergsesteenweg, dwarsen van de N42 en vervolgens via de Houtemstraat naar Sint-Lievens-Houtem. Ten slotte rijden de wielrenners een tiental minuten later te Balegem nog even de Oudenaarsesesteenweg op richting Velzeke.

Het verkeer zal tijdens deze twee passages niet toegelaten zijn op het traject. Politiezone Rhode en Schelde vraagt om ook de parkeerverboden te respecteren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio