Heropstart Wetterse markten

Heropstart Wetterse markten

Foto: RR

Wetteren - Komende donderdag start de markt voor het eerst weer op. Dit zal uiteraard nog niet meteen in de gewoonlijke vorm zijn. Er worden tal van maatregelen genomen om dit op een veilige en correcte manier te laten plaatsvinden.

Donderdagsmarkt

De donderdagsmarkt zal doorgaan op de Markt, maar het aanbod is herschikt tot 43 kramen (men moet onder de richtlijn van 50 kramen blijven). Dit betekent dat een aantal kramen niet wekelijks op de markt zullen terug te vinden zijn. Het gaat vooral om kramen met dames- en herentextiel.

De markt zal toegankelijk zijn via Florimond Leirensstraat en naast de kerk ter hoogte van het café ’t Wetteraarke. De andere toegangen zullen afgesloten worden omdat het aantal bezoekers op de markt moet geteld worden. Bezoekers van de markt zullen ook een bepaald parcours moeten volgen. Dit parcours zal aangeduid worden met krijtverf op de grond. Het is aanbevolen om met een mondmasker de markt te bezoeken.

Zondagsmarkt

De zondagsmarkt zal doorgaan op de benedenparking aan het station. Het volledige aanbod aan kramen zal aanwezig zijn, want hier zit men onder de norm van  50 kramen. De in- en uitgang zal gebeuren aan de stationsparking met de NMBS en aan de doorgang naar het Felix Beernaertsplein. De doorgang naast het restaurant Marathon en de doorgang naast de provinciale school zal afgesloten worden. Deze maatregelen moeten ook toelaten dat het aantal bezoekers kan gecontroleerd worden. Bezoekers zullen ook hier een bepaald parcours moeten volgen, dat met krijtverf op de grond zal aangeduid worden. Ook hier is het aanbevolen om een mondmasker te dragen bij een bezoek aan de markt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio