Volgende week heeft iedere Wetteraar mondmasker

Volgende week heeft iedere Wetteraar mondmasker

Volgende week heeft iedere Wetteraar mondmasker Foto: gemeente Wetteren

Wetteren - Lokaal Bestuur Wetteren startte vorig weekend met de persoonlijke huis-aan-huis bedeling van de aangekochte mondmaskers. Dit weekend is het centrum aan de beurt: tussen Schelde en spoorweg, en van Beekstraat tot aan de grens met Jabeke. Vorige week ontvingen de inwoners van Westrem en Ten Ede een mondmasker en 5 wasbare filters per persoon. Volgend weekend, in het laatste weekend van mei,worden alle overige wijken en deelgemeenten bedeeld.

De bestelling komt in drie delen aan. Afhankelijk daarvan wordt er bedeeld aan de bevolking. In het totaal worden er 26.500 mondmaskers en 132.500 filters bedeeld. Samen met de vrijwilligers zullen er in het totaal 13.500 pakketjes gemaakt worden.

Na de evaluatie van vorige week waren er geen noemenswaardige opmerkingen, alles verliep vlot. Enkel het natellen van de mondmaskers en filters gebeurt niet meer standaard per adres; wel gebeurt een controle van het aantal gezinsleden dat op de enveloppe vermeld staat. Wie dat wil mag natuurlijk meteen de inhoud van de enveloppe controleren.

Gemeentepersoneel en vrijwilligers zullen herkenbaar zijn door een fluohesje en badge. Zij houden voldoende afstand. Zij zullen bij elk huis aanbellen, en net zoals pakjesbezorgers de envelop op de drempel leggen en achteruit stappen. Er wordt gevraagd om, waar mogelijk, er voor te zorgen dat er iemand thuis is om het pakketje in ontvangst te nemen.

Een andere vraag aan iedereen is om om afstand te houden. Als de bedelers in jouw straat langs komen, ga dan zelf niet naar hen toe. Zij komen naar ieders deur met respect voor de afstandsregels. Is er niemand thuis? Dan wordt de envelop bij een tweede bezoek opnieuw aangeboden. Lukt het nog niet om persoonlijk te overhandigen, dan gaat de envelop in de brievenbus. De wasbare filter zal je binnenkort in verschillende Wetterse handelszaken kunnen bijkopen.

Het gemeentebestuur wil alle Wetteraars eraan herinneren dat dit pakket met mondmaskers en filters gratis is en dat de medewerkers niet binnenkomen in je huis. Blijf alert voor andere personen die zogezegd in naam van de gemeente langskomen, geld vragen of binnen willen. Heb je dit voor, verwittig dan de politie.

Is er toch een probleem? Dan kan je mailen naar communicatie@wetteren.be. Vanaf maandag kan je bellen naar 09 369 00 50.

Heb je dringend een masker nodig, en is jouw straat nog niet aan de beurt? Neem dan contact op met het Sociaal Huis via info@sociaalhuis.wetteren.be of  09 365 73 73.

Het gemeentebestuur zoekt nog vrijwilligers, vooral om mee te helpen bij de mondmaskerbedelingen op 29-30-31 mei. Schrijf je in als vrijwilliger via www.impactdays.co/nl/wetterenhelpt of via 09 369 00 50.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio