Twee Wetterse slachtoffers

Dodelijke slippartij in Kalken

Dodelijke slippartij in Kalken

Twee Wetterse slachtoffers bij dodelijke slippartij in Kalken Foto: WP

Wetteren - Rond 5u30 deze morgen heeft een slippartij met een BMW op de Provinciebaan in Kalken het leven gekost aan twee 21-jarige jongeren, één uit Kalken en één uit Wetteren. Een derde inzittende van 19 uit Wetteren werd in kritieke toestand naar het UZ in Gent overgebracht. De oorzaak van het ongeval is allicht overdreven snelheid. Dit punt op de Provinciebaan in Kalken is berucht, er gebeurden al tientallen ongevallen, sommige met dodelijke afloop. De oorzaak is steeds hetzelfde: te snel rijden.

Eddy, een buurtbewoner voor wiens huis het gebeurde was deze morgen rond halfzes opgestaan toen hij opeens twee doffe slagen hoorde. Hij twijfelde er geen ogenblik aan; voor de zoveelste keer had iemand, komende uit de richting van Wetteren, de dubbele bocht pal tegenover zijn oprit gemist en was in de betonblokken gevlogen. Toen hij zich naar buiten begaf kwam iemand uit een achtervolgende wagen hem toegelopen met de vraag om een mes of een schaar om de veiligheidsgordels van het gecrashte voertuig door te knippen.

De gevolgen van het ongeval waren verschrikkelijk. De chauffeur en de passagier op de voorbank waren quasi op slag dood en de passagier op de achterbank werd zeer zwaar gewond. Eén van de betonblokken van een paar honderd kilogram waarop de wagen te pletter reed zat in de passagiersruimte van het voertuig.

De dubbele bocht in de Provinciebaan eiste in de loop der jaren al verschillende mensenlevens. De bewoonster van het huis dat aan de overkant van de weg woont vertelde ons dat er reeds vijf maal een voertuig door haar voorgevel geknald is, waaronder twee keer op 11 maanden tijd. Dat was trouwens de reden waarom men de betonblokken aangelegd heeft.

Klik op het pijltje om de beelden van het ongeval te bekijken. Klik op de vier pijltjes rechtsonder in het schermpje om de foto's over de volledige breedte van je scherm te bekijken.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio