Maria Smesman (103) is de oudste inwoonster van Laarne

Maria Smesman (103) is de oudste onwoonster van Laarne Foto: WP

Laarne - Maria Smesman, ze wordt liever aangesproken als Margriet, vierde vandaag, 20 april haar 103de verjaardag. Ze woont bij haar dochter Liliane in de Dorpsstraat in Laarne waar ze van een gelukkige oude dag geniet. Het spreekt vanzelf dat ze door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet werd.

Maria werd geboren in Gontrode op 20 april 1908. Ze had één broer, Gustaaf, die 79 werd en twee zusters. Louise werd 101 jaar oud, Germaine 95. 

Maria kreeg samen met haar man Michel De Visscher, die amper 67 werd, drie dochters: Christiane, Liliane en Myriam. Ze heeft drie kleinkinderen, Filip, Donald en Sylvie en twee achterkleinkinderen, Nathan en Damian.

Af en toe nipt ze nog eens van een glaasje champagne en ze houdt er heel erg van als er veel volk in huis is, ook vandaag. Ze geniet duidelijk van de aandacht die haar te beurt valt. Horen en zien is wat minder geworden maar voor de rest is alles OK. Als de burgemeester haar vraagt hoe het komt dat het vooral vrouwen zijn die honderd of meer worden klinkt het laconiek en met een ondeugende glimlach: 'Omdat mannen wat losser leven'. Waarvan akte!

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio