Restaurant Coco maakt het beste haringslaatje

Restaurant Coco maakt het beste haringslaatje

Restaurant Coco maakt het beste haringslaatje in Wetteren Foto: CE

Wetteren - Het begon twee jaar geleden met De Rechtvaardige Rechters die de lekkerste Wetterse vlaai kozen. Vorig jaar was men op zoek naar het beste stoofpotje met Lam Godsbier en zaterdag werd het lekkerste haringslaatje met lamsoortjes verkozen (lamsoortjes zijn eetbare plantjes die groeien in gebieden die onder invloed van het getijde staan en af en toe overstroomd worden met zeewater).

Iedereen die de prijsuitreiking wilde bijwonen moest eerst op zoek naar de Rechtvaardige Rechters, want die hadden zich op een geheime locatie verscholen. Het kostte hen uiteindelijk niet teveel moeite om hen te localiseren, het bleek om de kapel van Sint Jozef in de Wegvoeringstraat te gaan.

Er waren acht deelnemers aan de wedstrijd, waarvan vijf horecazaken. Schepen van Toerisme Lieve De Gelder was heel tevreden met deze interesse.

De Rechtvaardige Rechters vonden het haringslaatje van restaurant Coco het lekkerst, restaurant Otus en Peter Lachaert zijn de laureaten. Binnenkort is het gerechtje te proeven in de Wetterse restaurants.

Klik op het pijltje om de slideshow te starten. Klik op de vier pijltjes rechtsonder in het schermpje om de foto's over de volledige breedte van je scherm te bekijken.

 

Foto's Christine Eloot

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio