Herdenking Wapenstilstand in Schellebelle

Herdenking Wapenstilstand in Schellebelle Foto: Foto Ivan Van de Wiele

Wichelen - Het accent van de herdenking van Wapenstilstand voor Groot-Wichelen lag dit jaar in Schellebelle. Na de bloemenhulde in de deelgemeenten Wichelen en Serskamp werd er verzameld in de Hoogstraat. Begeleid door het trommelkorps van de brandweer vertrok men stoetsgewijs naar het Dorp.

Aan de Sint-Jan Onthoofdingskerk werd een erehaag gevormd door de brandweer van Wichelen. Sympathisanten van de lokale oudstrijdersbond deelden er poppies uit. Om 11 uur ging E.H. Peter Bracke voor in de eucharistieviering waarin hij eer bracht aan zij die tijdens de oorlog hun kostbaarste bezit gaven voor onze vrijheid.

In zijn homilie riep hij op voor vrede en verdraagzaamheid. Aan de graven van de in WOII gesneuvelden Orel Van den Abeele en Albert Temmerman sprak burgemeester Kenneth Taylor een boodschap uit voor tolerantie, verbondenheid en hoop.

Tot slot van de plechtigheden werden aan het oorlogsmonument bloemenkransen neergelegd door burgemeester Taylor, door de heer Jean Anne vanwege de Koninklijke Nationale Strijdersbond en namens Defensie door Wim De Geyter, Luitenant-kolonel van het Vliegwezen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio