Dag van de Ambachten in Kalken

Dag van de Ambachten in Kalken

Dag van de Ambachten in Kalken Foto: Foto Martine Verstraeten

Laarne - Op zondag 5 februari is er voor de zesde maal 'Dag van de Ambachten', een nationaal evenement dat sinds 2006 wordt georganiseerd en dat jaar na jaar meer succes kent. Tijdens de vorige editie gingen niet minder dan 76.000 bezoekers op verkenning van 600 ambachtslieden. Ook in Kalken zetten twee ambachtslieden hun atelier open voor het publiek.

De eerste is Martine Verstraeten van Kaarsenatelier Laetus.

Martine: 'Het kaarsen gieten was oorspronkelijk een pure hobby, maar de liefde voor het vak deed mij in mei 1999 beslissen er mijn beroep van te maken. De latijnse naam 'Laetus' betekent: blij, vrolijk, mooi ogend, en phonetisch klinkt het als het engelse ''light – us' verlicht ons. Dit was het startpunt en de juiste verwoording voor wat ik in mijn gedachten, in mijn hart en mijn handen nog steeds draag en nog steeds voel.

Experimenteren bleek al vlug uit te lopen tot een continue zoektocht naar degelijke grondstoffen, kleuren en geuren want dat zijn en blijven de basiselementen om kwalitatief hoogstaande producten te vervaardigen.

De allereerste intentie is om kaarsen te kunnen maken die lang en mooi branden, en volledig opbranden. Maar het zijn echter de kleuren en kleurencombinaties die de kaarsen tot leven brengen. Voegen we daar nog een heerlijke en subtiele geuressence aan toe, dan levert dat een resultaat op waar de maker van de kaarsen fier op is en de klant uren genoegen kan aan beleven.'

Martine zet haar atelier in de Scheestraat 1a te Kalken open van 10 tot 18 uur. Het volledige gamma kaarsen is te bezichtigen. Ondertussen worden demonstraties gegeven om 10u, 14u en 16u.

De tweede is Paul De Bock in Kalkendorp 27.

Paul ontwerpt en vervaardigt moderne meubelen. Hij zal je wegwijs maken in het verzagen en frezen van grondstoffen, meestal platenmaterialen maar het kan ook massief hout zijn, het schuren en fijnschuren van afgewerkte onderdelen of schilderen van deze en het verlijmen of verbinden van de onderdelen tot het meubel. Vernissen of boenen.

Paul zet zijn atelier open van 9 tot 18 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio